Mikael Nilsson

Javautvecklare
& racingentusiast

Vår egen Steve McQueen — fart, racing och engelska sportbilar på fritiden, lugnet själv på jobbet. Den utvecklare på Living IT med flest år i branschen. En som vet vad prestanda innebär, har utvecklat mjukvara sedan tiden då processorn var 8 bitar och 64 kb minne var allt du fick. Respect!

Mikael Nilsson

Varför blev du konsult på Living IT?
“Tiden var rätt och jag gillade idén av vi inte skulle växa. Jag har varit på olika konsultbolag där man har trivts i ett litet team och sedan har man köpts upp och allt förändras. Man tappar teamkänslan i stora organisationer och man blir en i mängden. På Living IT ska vi bli max en skolklass i antal, och man känner alla. Det skapar en trygghet i gruppen och man får lov att vara den man är.”

Mikael Nilsson

Hur började intresset för racing?

“Det började på 80-talet, jag deltog i den första vindsurfingtävlingen i hemstaden Helsingborg, men jag kom sist.” Mikael skrattar och tillägger; “Vad brukar man säga, man minns endast vinnare och förlorare när historia skrivs. Sedan blev det katamaransegling. Där var jag snabbast mellan Vikingstrand och Helsingör.” Han övergav havet och fortsatte på land, engelska sportbilar har alltid varit ett stort intresse. Med tiden har det blivit 3 st, TVR Chimaera från 1993 är favoriten.

 

Jag känner trygghet och styr min frihet
“Det är väl det som jag uppskattar mest med att vara en del av Living IT. Jag har fortfarande en del år kvar i branschen men jag börjar skymta horisonten då det är dags för pension. Living IT kommer att bli mitt sista race innan jag kommer i mål, denna gång som en vinnare.”

 

Mikael har nu lämnat Living IT för en ny karriär som pensionär, men han fortsätter med kodandet av sina hemprojekt på fritiden.

Go-kart racing har alltid hängt med i Mikaels liv. Vi pratar tävlingsklass 125 cc där man kommer upp i topphastigheter på 120 km/h. Han har sladdat runt på de flesta tävlingsbanor i Skåne där han har träffat många av sina racingvänner. Men det var tio år sedan han körde aktivt, nu har hans dotter tagit upp intresset. Han mekar med go-karten och hon kör. ”Det har blivit vår grej. Jag är bara glad och tacksam att vi kan dela intresset och få mycket kvalitetstid tillsammans.”

 

Möt fler code lovers