Meilan Lin

Frontend-utvecklare
& breakout-specialist

Den gåtfulla utvecklaren — triggas av att lösa problem under tidspress. Helst i ett escape room tillsammans med vänner. På jobbet är hon en erfaren frontend-utvecklare som vet hur man skapar användarvänlighet.

Meilan Lin

Varför blev du konsult på Living IT?
“En före detta kollega som nu jobbar på Living IT tipsade mig. Jag träffade Martin, en av ägarna, som berättade att de inte vill växa, att man istället vill skapa gemenskap och en familjär känsla. Jag hade jobbat åtta år i en större organisation och kände att detta passar mig bättre. Dessutom har de en intressant ersättningsmodell som skiljer sig från alla andra.”

Mailan Lin escape room

Vad är det du gillar med Escape rooms?
“Tänk dig att bli inlåst i ett rum med vänner och kollegor. Du har en timme på dig att hitta ledtrådar och lösa olika gåtor för att komma ut. Det är spännande och intensivt. Man lär sig väldigt mycket om sig själv och hur människor reagerar i pressade situationer, man tvingas att samarbeta vilket är lärorikt. Varje escape room är speciellt, det kan vara byggnaden som har en historia eller ett tema. Jag gillar de som har en story. Det kan vara t.ex att man måste hitta koder i tid för att stoppa en kärnvapenkrig mot jorden.”

Meilan Lin Escape Room

 

“Det finns ett escape room i Köpenhamn som heter The Ring, den bygger på samma tema som den japanska skräckfilmen med samma namn. Jag har aldrig varit så rädd som då. Vi visste att det skulle vara skådespelare som skulle dyka upp i storyn. Men oj vad de skrämde livet ur oss. Jag var så rädd och sprang mest runt, min sambo och en vän fick lösa gåtorna den gången.”

“När jag reser brukar jag leta upp olika escape rooms i varje stad som jag besöker. Budapest har de bästa. De har en lång tradition och de är fantastiska och väldigt svåra. Jag åkte dit med min sambo och en kollega från Living IT och var där i flera dagar. Efter varje löst fall behövde vi vila på hotellet för att sedan gå på det igen. Vi hade så kul.”

 

Nyckel

Möt fler code lovers