Markus Wallén

.NET-utvecklare
& death metal-gitarrist

Kameleonten — en mjukvaruarkitekt med ett genuint intresse för kodkvalitet, spelar distad elgitarr i ett death metal-band och lever ett lugnt småbarnsliv däremellan. Gillar att utveckla i C# lika mycket som growlsång i C-moll.

markus wallen

Varför blev du konsult på Living IT?
“Mattias, vår VD, kontaktade mig och sa att han och Martin skulle starta ett nytt konsultbolag. De ville vara jordnära och deras fokus var att ha kul tillsammans. Jag gillade deras vision så jag tackade ja fast jag trivdes på mitt jobb. Det var något spännande med att vara med på Living IT resan från början.”

markus wallen

När började intresset för musik?
“Film var faktiskt ett större intresse än musik. Jag är uppväxt utanför Hässleholm och vi var tre kompisar som gillade skräck och splatterfilm. Vi såg dokumentären om Bad Taste (Good Taste Made Bad Taste), då insåg vi att filmen var skapad av ett kompisgäng med minimal budget. Då tänkte vi ‘kan de så kan vi’! Vi började skriva manus, regissera och anlitade kompisar som skådespelare. Vår senaste film tog tre år att färdigställa, men vi hade riktigt kul! Det blev 15 år tillsammans, sedan blev det flytt till storstad, familj, hus och nu barn.”

 

Lära känna nya människor och lösa nya problem
“Visst, kod och utveckling är det som jag jobbar med, men det jag gillar med att vara konsult är varje gång jag får ett nytt uppdrag, nya problem att lösa och alla nya människor man får träffa. På Living IT väljer vi själva våra kunder och uppdrag, man bestämmer själv när uppdrag ska förlängas eller om man vill göra något nytt.”

“I samma veva började vi spela death metal, regissören blev sångare, min bror spelade bas och jag elgitarr. Det var samma kompisgäng och vi hade lika roligt som med filmskapandet. Nu har jag småbarn, så det blir mindre tid med bandet. Istället har jag byggt en musikstudio i källaren. För att hålla igång musicerandet spelar jag ett datorspel som heter Rock Smith. Det fungerar lite som Guitar Hero, men skillnaden är att man kopplar in en riktig gitarr till datorn och sedan spelar man med i låtar. Det blir lite roligare att lära sig nya låtar och spela till ett backtrack än att bara plinka själv.”

 

Möt fler code lovers