Emelie Brynolf

Test Manager
& skogsflanör

På jobbet är hon en sann team player. Vill se människor växa. Målmedveten. Finner ro i egen skog och ängsmark. Frisksportare. Ser tjusning i långsiktig planering. Drömmer om att upptäcka vild natur, italiensk mat och kultur.

Emelie Brynolf

Hur kommer det sig att du föll för Living IT?
“Jag hörde talas om Living IT som den lilla konsultbyrån med en annorlunda syn på arbetslivet. Vi strävar efter att skapa en miljö där människor kan trivas och ha roligt tillsammans. After work-träffar på kontoret, bjuda in inspirerande gästföreläsare, arrangera biokvällar för familj och vänner. Det som verkligen tilltalade mig var deras fokus på att matcha ihop människor som fungerar bra tillsammans. Jag uppskattade deras engagemang för att skapa ett sammanhållet team där alla kan trivas och blomstra. Det var därför jag bestämde mig för att ta anställning på Living IT.”

Emelie skog

I skogen finner jag lugnet.
I den stilla skogen, där solstrålarna smyger sig genom bladverket och fåglarnas sång fyller luften, finner vi en själ som blomstrar i naturens famn. Det är här, i denna fridfulla tillflyktsort bland träden och de mjuka mossbeklädda stigarna, som Diesel, den fyrbente följeslagaren, och vår vandrare tillbringar stunder av stillhet. Reportaget inleds med vår fotograf som förgäves försöker fånga Diesels uppmärksamhet vars blick söker pinnen som precis kastats iväg medan jag ställer följande fråga till Emelie: Vad betyder naturen för dig?

Skog eldstad

“Det är lugnet och den friska luften som lockar mig djupt. Att kunna koppla av och bara vara är lycka för själen, särskilt efter en lång arbetsdag som testledare. Att få strosa fritt i skogen tillsammans med min hund är ett av mina favoritsätt att varva ner. Naturen är där jag samlar min inre kraft och hittar balans. Jag är inte en person som söker extrema äventyr, utan mer nyfiken på jordnära upplevelser. Jag gillar att resa, framförallt vill jag utforska och lära känna ett lands mat och kultur på djupet. Nya Zeelands vilda natur tog verkligen andan ur mig med sin magiska skönhet. Det gav mig mersmak att resa mer. Italien var tänkt bli nästa drömresa på min lista. Att köra runt på Toscanas böljande vidder, besöka lokala vingårdar och njuta av äkta italiensk mat på trattorior längs vägen är något jag längtar efter. Tyvärr satte pandemin stopp för den planen. Istället stannade vi hemma och byggde oss en vedeldad pizzaugn i trädgården, inspirerad av Italiens gastronomiska kultur. En annan drömresa är att utforska norra Kanadas vildmark. Det kräver mer långsiktig planering, jag tycker att det är viktigt att ta sig tid och planera noga för att kunna njuta fullt ut av resorna.”

Jag styr min egen frihet.
“Jag känner en fridfull trygghet när jag reflekterar över min tid. Jag har återupptäckt glädjen i att spela tennis, en passion som har funnits med mig sedan jag var tio år gammal. Nu har jag mer tid och spelar regelbundet med min sambo, vilket är kul. Att känna det mjuka svinget av racketen när jag träffar bollen och se den flyga över banan ger mig en känsla av liv och energi.” Klockan är slagen 17. Intervjun med Emelie är över. Det är dags för Living ITs månadsaktivitet, tennis. Emelie välkomnar sina kollegor och drar igång uppvärmningen.

Emelie tennis

Möt fler code lovers