Bjarni Friðjónsson

.NET-utvecklare
& multi-expressionist

Islands svar på MacGyver. Agile i sitt tankesätt. Bygger möbler i betong, svetsar och syr egna kläder. En udda fågel som gärna sticker ut. På jobbet är han en sann team-player, på fritiden en passionerad live-action role-player. Ge honom en omöjlig uppgift och han löser den på nolltid.

Vad är det som gör Living IT unikt i dina ögon?
“Vi vågar och vill vara ett litet konsultbolag. Vårt fokus är att träffas och umgås så mycket som möjligt. Det är viktigt med det fysiska mötet och den personliga kontakten, vi blir komfortabla med varandra. Större bolag kämpar med det faktum att konsulter som är ute hamnar i periferin och sällan har kontakt med kollegorna som är inne. Det blir ett vi och dem. Där kommer vi aldrig att hamna.”

Bjarni Friðjónsson

Jag började att lajva, nu har jag en egen armébil.
“Jag har alltid varit intresserad av historieberättande och speciellt andra världskriget. Jag och en kompis bestämde oss för att lajva, vilket innebär att en massa människor klär ut sig och vi spelar olika roller tillsammans. Inget manus, inga kameror — det händer här och nu.”

“En gång åkte vi ut till ett flygfält mitt i natten. Vi gick runt bland 20 armétält och en massa utklädda soldater. Alla är inne i sin roll och man är en pusselbit i hela spelet. Wow vilken känsla när jag såg en äkta Spitfire och en Fokker på landningsbanan. Det var så overkligt och magiskt.”

 

På tal om rollspel, vad är din roll på Living IT?
Bjarni svarar kort och koncist: “I’m one of the team, så är det. Vi är ett team som har kul tillsammans. Jag kan känna igen teamkänslan och gemenskapen från lajvandet. Stora skillnaden är att på Living IT behöver man inte spela olika roller, där kan alla vara sig själv.”

“Skådespeleriet och att uttrycka mig har alltid funnits där. Det jag gillar mest med rollspel är att det händer på riktigt. Där finns inget manus, eller någon som regisserar. Alla vet backstoryn, sedan händer det på riktigt. Jag har spelat många historiska karaktärer, t.ex biskop och livvakt i Hamlet som jag brukar göra när vi åker iväg till Helsingör slott. Slutet är detsamma, alla dör. Men hur det utspelar sig skiljer från gång till gång. Men jag gillar historieberättandet om andra värdskriget mest men även svensk krigshistoria. Via kompisar har jag fått tag på olika uniformer som jag samlat på mig. Att klä ut sig är en stor del av gestaltningen av sin karaktär.”

 

Möt fler code lovers