Angelina Fransson

Test Automation Engineer
& schackvirtuos

Analytisk och snabbtänkt. Vågar säga vad hon tycker och har en förmåga att vända och vrida på perspektiv. Ser mönster i människors beteende och tänker flera steg framåt. Hon är vår egen Queens Gambit.

Angelina Fransson

Frågan är: Varför blev du konsult på Living IT?
“Jag valde att bli konsult för att jag älskar att utmana mig själv och är öppen för nya möjligheter. Trots att jag ursprungligen tänkte starta eget företag, fångade Living IT min nyfikenhet att börja jobba här. Som kvinna inom branschen har jag kämpat för erkännande och jämlikhet. Här är spelreglerna annorlunda, både transparent och rättvist. Det är viktigt för mig.”

Angelina schack

Vilken betydelse har schack i ditt liv?
“Jag har spelat schack sedan jag var fem år gammal och tävlat på elitnivå i många år. Med både VM och OS i bagaget är min största merit Nordisk schackmästarinna. Schack är en konstform. Det är vackert och rytmiskt. För mig är schack likt meditation för andra. När jag sätter mig ner vid brädet går jag in i mig själv, hyperfokuserar och tänker i flera steg framåt. Den smygande känslan av tillfredsställelse när utfallet blir precis som jag har tänkt mig är oslagbar. Oavsett vem jag möter är känslan densamma varje gång jag vinner — en känsla av triumf och glädje som är svår att överträffa. Jag känner eufori.”

Schack

“Tänk dig själv. Du står där, redo att möta din motståndare. Spänningen i luften är påtaglig. Du ser de 32 schackpjäserna, var och en med sin egen potential och styrka. En kamp mellan två hjärnor som analyserar varje möjligt drag. Datorerna kalkylerar och förutspår, om 30 drag kan du vinna, men det är en lång väg dit och inget är säkert i schackens värld. Allt kan hända. Motståndaren kan överraska. Psyka dig. Du kan tappa fokus. Som den gången när jag mötte stormästaren. Jag var ung, talangfull, the underdog. Han var erfaren och favorit att vinna hela turneringen. Jag var inne i mitt flow. Fick ett övertag. Chansen att vinna låg inom räckhåll och publiken samlades runt vårt bord för att bevittna det osannolika skeendet. Jag tittar upp, ser allas blickar. Möter hans blick, inser vem jag möter. En tanke kommer smygandes. Vad händer om jag vinner? Men en liten distraktion, ett dåligt drag, och övertaget föll åt min motståndares sida. Allt vänder och jag förlorar partiet. Det var för tio år sedan, jag grämer mig fortfarande. Jag var sååå nära att vinna! Den bilden har etsat sig fast i minnet. Forever. Haha! Även om det var ett bittert nederlag, är det dessa ögonblick av spänning och adrenalinkickar som gör schack till den oändligt fascinerande och utmanande kampen den är.”

Viktigt att ha roligt på jobbet.
“På jobbet använder jag mitt logiska tänkande för testautomatisering. Jag letar efter mönster, vrider och vänder på perspektiv. Jag kan hyperfokusera på problemet, men ibland behöver jag bara släppa fokus en stund. Då tar jag en paus, tar en promenad, läser ur min bok, kanske äter ett äpple eller skrattar med mina kollegor. Jag är en social person och tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet — det ger mig energi. När jag kommer tillbaka till uppgiften kan jag ofta se den med nya ögon och angripa den på ett fräscht sätt. Och resultatet? Jag hittar vanligtvis buggarna till sist. Utvecklarna kanske inte gillar buggar, men jag älskar dem. Varje gång jag lyckas knäcka det “perfekta” systemet, då kommer den smygande känslan av tillfredsställelse tillbaka — jag känner eufori.”

Testautomatisering

Möt fler code lovers