Events

Beauty in Code

Första lördagen i mars arrangerar vi vår egna IT-konferens Beauty in Code. Där har du möjlighet att lyssna på sex talare i världsklass, träffa kollegor i branschen och fördjupa dig i aktuella ämnen.

Vår tanke är att skapa en konferens för alla som är involverade inom IT-industrin. Beauty in Code hålls alltid på en lördag för att så många som möjligt ska kunna komma. Avgiften är låg, faktum är att du endast betalar för lunch och fika – själva konferensen bjuder vi på! Vi ser det som ett sätt att ge tillbaka till kunder, anställda och communityn.

Besök beautyincode.se och läs mer om konferensen och hur man anmäler sig! Där kan du också titta på tidigare års föreläsningar!

De rådande omständigheterna tvingade oss att ställa in konferensen 2022, men den 4 mars 2023 är vi tillbaka igen. Varmt välkommen då!

Beauty in Code

Seminarer

Seminarier

Alla anställda träffas en till två gånger i månaden på kontoret för att skaffa sig ny kunskap kring ett kompetensområde som gruppen har önskat.

Ofta har vi kompetensen internt och då är det en av våra egna som håller i föreläsningen, men vi bjuder även in gästföreläsare från olika delar av världen.

Vi träffas helst och lyssnar på seminariet tillsammans men ibland kör vi det digitalt.

Detta är den aktivitet vi kör mest frekvent vilket gör det till en väldigt viktig del av kompetensutvecklingen på Living IT.

Workshops

Ett par helger om året samlas vi på en herrgård, ett gästgiveri eller liknande för två fantastiskt roliga och inspirerande dagar. Med oss har vi en expert som kombinerar föreläsningar med hands-on övningar i något intressant ämne. Efter första dagens slut äter vi en god middag tillsammans och då är alltid vår gästföreläsare med. Det leder ofta till väldigt trevliga diskussioner långt in på småtimmarna. Kombinationen av workshop och det sociala gör att dessa helger ger oss både ny kunskap och en massa energi.

Dan North, Dr Alistair Cockburn och Kevlin Henney är några av föreläsarna vi haft på besök.

IT bio

IT-bio

Royal är Malmös äldsta och största biograf. Den byggdes 1961 och är med sina 501 sittplatser en fantastisk lokal för evenemang.

En gång på våren och en på hösten arrangerar vi vår IT-bio. Den är ett sätt för oss att tacka våra familjer, vänner, kunder och kollegor i branschen för allt de gjort och fortfarande gör för oss.

När dörrarna öppnas bjuds det på en bit mat och dryck i foajén samtidigt som vi minglar och har trevligt. En stund senare samlas vi i salongen för att lyssna på en kort presentation från någon på Living IT och ibland en välgörenhetsorganisation som får chansen att berätta mer om sin verksamhet.

Efter presentationerna går vi ut och hämtar läsk och popcorn så vi är redo för kvällens höjdpunkt, filmvisningen.

Masterclasses

I samband med Beauty in Code arrangerar vi en masterclass med någon av talarna från konferensen. En exklusiv skara på omkring tjugo personer får chansen att lära sig något nytt och bekanta sig med en riktig expert i ämnet. Ett perfekt tillfälle att djupdyka ner i intressanta diskussioner eller praktiska laborationer och höja sin kunskapsnivå ett par snäpp.

Senast hölls vår masterclass av ingen mindre än Dr Alistair Cockburn, en av de som skrev det agila manifestet.